3 tips til dig der skal købe en brugt smartphone

7. september 2024
3 tips til dig der skal købe en brugt smartphone
Udgivet d.  Opdateret d.  

 

Det kan være fristende at indgå en hurtig handel, hvis man finder et godt tilbud på Facebook Marketplace eller DBA.dk, men der er desværre rigtig mange, der bliver snydt, når de køber en brugt mobiltelefon i en privat handel, så slå lige koldt vand i blodet og læs med her.

1. Bed om telefonens IMEI-nummer

Med det i hånden, kan du ringe til politet på 114 og bede dem oplyse om telefonen skulle være meldt stjålet.

Mange telefoner, der bliver solgt privat er meldt stjålet - enten fordi de rent faktisk er stjålet eller fordi nogen har set deres snidt til at inkassere lidt ekstra hos deres forsikringsselskab ved at melde den stjålet uanset at den ikke er det.

Når en telefon bliver meldt stjålet, så bliver den det man kalder blacklistet, hvilket vil sige, at den ikke længere kan gå på det danske mobilnetværk og dermed ikke bruges til at ringe eller skrive fra.

2. Gennemfør handlen ansigt-til-ansigt

Hvis det kan lade sig gøre, så sørg altid for at mødes personlig med sælger og få overdraget telefonen samtidig med at betalingen sker.

Der er altid en risiko for, at telefonen aldrig kommer frem til dig, hvis du går med til at betale inden, at den skal sendes til dig med posten.

Du skal heller ikke være bange for, at tage dig god tid til, at tjekke telefonen igennem inden du betaler:

- Tjek den for fysiske skader.

- Tænd den op og tjek at det er muligt, at logge ind med dit eget Apple-ID.

Hvis der er et andet Apple-ID tilknyttet, så skal det fjernes inden du betaler for telefonen, da den ellers er låst til brugeren af det Apple-ID, hvilket betyder, at du ikke vil kunne bruge den.

Vi ved godt, at det kan være akavet, når du står der med et fremmed menneske, men det er altså også træls, at betale for noget, der ikke virker og så først finde ud af det, når man kommer hjem.

Langt fra de fleste sælgere er hjælpsomme, når først handlen er gennemført og betalingen sket.

3. Lav en slutseddel

En slutseddel er at forstå som privat handlens kvittering.

Den sikrer, at ejerskabet af telefonen rent juridisk er overgået til dig.

Du kan nemt lave en slutseddel online, hvor der underskrives med NemID, hvilket sikrer dig optimalt, da du så altid vil kunne finde tilbage til sælger, hvis der nu skulle være noget i fremtiden.

Ovenstående tager ikke lang tid og stiller faktisk både dig og sælger godt, da der så er helt rene linjer og du bør derfor være mistænksom, hvis sælger ikke ønsker at gøre det.

 

Hvis du alligevel synes, at ovenstående bliver for langhåret, så kan du også altid bare købe din brugte mobiltelefon hos en forhandler og undgå besværet helt.


Phonetrade sælger brugte iPhones til fordelagtige priser med hele 3 års garanti og 14 dages fuld returret.


Se hele vores udvalg HER!

 

Udgivet d.  Opdateret d.