3 gode råd til dig der skal sælge din iPhone

7. september 2024
3 gode råd til dig der skal sælge din iPhone
Udgivet d.  Opdateret d.  

 

Har du fået en ny telefon eller har du bare endelig fået taget dig sammen til, at gøre noget ved den gamle iPhone 7, som du har haft liggende i skuffen i flere år, så læs med her!

1. Sørg for at slette dine data og fjerne dit Apple-ID

Først og fremmest skal du sørge for, at slette dine data fra telefonen og fjerne dit Apple-ID.

Alle nyere iPhones er i dag udstyret med et værktøj, som går ind og nulstiller telefonen til fabrikationsindstillingerne og sletter alt indholdet samt sørger for, at du fjerner dit Apple-ID.

Du finder det ved, at vælge Indstillinger > Generelt > Overfør eller nulstil iPhone > Nulstil.

OBS: Hvis du har en ældre iPhone eller hvis den kører med en ældre opdatering, så foregår sletning af data og fjernelse af Apple-ID separat - du finder en guide hertil HER.

2. Vær realistisk, når du vurderer hvilken stand din telefon er i og hvad den er værd.

Det kan være svært at vurdere, hvad din telefon egentlig er værd.

Du tænker måske på, hvordan du selv har betalt mange tusind for den, men det er vigtigt, at holde sig for øje, at din telefon ikke længere er det samme værd, som da den var ny og være realistisk i forhold til, hvad du kan få for den nu.

Overvej gerne følgende:

- Hvor gammel er den?

- Har den ridser eller andre kosmetiske brugsspor?

- Virker alle funktioner?

- Har du kvitteringen og er der fortsat garanti på den?

Hvis telefonen er over 1 år gammel, har væsentlige brugsspor eller ikke er fuldt funktionel, så må du forvente, at den er betydeligt mindre værd end da du købte den i sin tid.

Er telefonen derimod under 6 måneder gammel, fremstår uden brugsspor, er virksom og med kvittering inklusiv garanti, så kan du tillade dig, at kræve langt mere for den.

Et godt råd er at finde en håndfuld telefoner, der er lig din egen på dba.dk eller guloggratis.dk og se, hvad de sælges for.

Det kan give dig en god indikation af, hvordan markedet ser ud lige nu og her - hold dig dog for øje, at de fleste har en tendens til at sætte prisen lidt for højt.

Er du allerede nu lidt træt af den opgave det er, at sælge en brugt telefon, så kan du i stedet vælge, at sælge den på www.phonetrade.dk.


Phonetrade køber din gamle telefon uanset stand. Du får oplyst en vejledende tilbudspris med det samme. Og din betaling overføres automatisk inden for 1-3 hverdage fra modtagelse. 


Opret dit salg nemt og hurtigt her HER.

3. Vær kritisk overfor køber og betalingsmetode.

Når du har fundet en køber, så er det tid til, at gennemføre handlen og her er det især vigtigt, at være opmærksom, da der desværre er rigtig mange, der bliver snydt.

Tag gerne følgende forholdsregler:

- Gennemfør så vidt muligt handlen ansigt til ansigt.

- Bed om kontant betaling eller betaling via mobilepay.

- Hvis det er kontant betaling, så tæl gerne efter og hvis der betales over mobilepay, så tjek at pengene rent faktisk modtages hos dig.

- Sig nej tak til kontooverførsler medmindre der kan laves en straksoverførsel.

- Godtag IKKE søforklaringer om, at betalingen af den ene eller den anden grund ikke kan ses med det samme - hvis den ikke kan ses, så er den ikke lavet og så ser du med stor sandsynlighed aldrig dine penge.

Igen, orker du ikke besværet og utrygheden, der kan være forbundet med en privat køber, så kan du også vælge, at sælge din telefon på www.phonetrade.dk.

 

Har du brug for mere vejledning, så tøv ikke med at kontakte os på tlf. 50 10 10 90 eller mail info@phonetrade.dk.

 

Udgivet d.  Opdateret d.